Cele 3 reguli de baza ale managerului de vanzari

manager de vanzariManagerii de vanzari pot avea in subordinea lor sute de angajati care trebuie sa stie in fiecare moment care le sunt obiectivele de vanzare si sa lucreze intens pentru a le atinge. Agenții nu vor face acest lucru daca nu vor oferi toata increderea conducerii lor.

Daca esti manager de vanzari, pentru a dezvolta increderea in interiorul echipelor, trebuie sa urmezi cateva reguli de baza:

  1. Comunica des
  2. Manifesta respect
  3. Corectitudinea inainte de toate

1. Comunica des

Incearca sa petreci cateva zile sau o saptamana alaturi de fiecare echipa de vanzari. Focusul trebuie sa iti fie pe acele echipe care intampina probleme la nivelul cifrelor. Discuta cu ei si afla unde se lovesc de un zid al respingerilor si ce nu merge in finalizarea comenzilor.

2. Manifesta respect

Indiferent cat de mica sau mare este o echipa, fiecare membru are un loc aparte. Ofera-le respectul cuvenit si vei primi la randul tau respect. Toti trebuie sa vina cu drag la birou si sa plece increzatori pe teren.

3. Corectitudinea inainte de toate

Un membru care a vandut mai mult trebuie sa primeasca rasplata. Ofera laude atunci cand se observa o dezvoltare in echipa si nu uita de recompense. Poti chiar sa faci un clasament public pentru a motiva echipele sa se lupte pentru prima pozitie pentru care se ofera un Premiul cel Mare, poate o excursie.

Iata un citat care ne place foarte mult:

Concentrati-va asupra ceea ce angajati fac corect, cu mandrie si recunostinta si instruiti-i in domeniile in care necesita dezvoltare, sustineti-i pe tot parcursul procesului lor de invatare.” – Madeline McQueen

Un agent de vanzari lucreaza cu produsele si serviciile pe care le are in portofoliu, pe cand un manager de vanzari lucreaza direct cu oamenii care sunt la randul lor vanzatori. Nu avem nicio indoiala ca va ramane cel mai frumos domeniu in care un profesionist poate activa.

software pentru vanzari, SFA