Care sunt cele mai cunoscute sisteme de vanzari si distributie directa?

Compania ta are succes prin respectarea unui singur lucru: planificarea. Trebuie sa crezi cu tarie in ea si sa fii cat mai exact in fiecare actiune pe care o intreprinzi, mai ales in cazul punctelor de vanzare si desfacere. Este nevoie sa se stie de dinainte Cine? Cum? Cand? Cat? si De ce? pentru a exista o buna desfasurarea a activitatii.

Distributia directa inseamna in primul rand forta de vanzari pe care o are compania ta. Presupune investii in suportul logistic (flota auto) si inevitabil o crestere a costurilor. Ce ofera in schimb? Un control direct, in fiecare moment, al afacerii si un focus de 100% asupra produselor sau serviciilor pe care le comercializezi.

Doua dintre cele mai cunoscute sisteme de vanzari si distributie directa sunt:

1. Vansales

In cazul vanzarilor Vansales, un singur angajat se ocupa de intreaga activitate de vanzare si distributie. El se deplaseaza pe teren pentru preluarea comenzilor, factureaza, livreaza produsele si incaseaza suma aferenta.

2. Presales

Vanzarile Presales au in componenta lor un sistem mult mai specializat. Vanzarea propiu-zisa o fac agentii de vanzari care se deplaseaza pe teren in cautarea de noi contracte, iar ulterior produsele se distribuie de catre alti angajati ai companiei.

Decizia de a alege un sistem optim de vanzari si distributie se ia in functie de mai multi factori. Trebuie sa stii de la inceput ca nu exista sisteme bune sau proaste, totul depinde de situatiile, tipologia si cultura organizationala pe care o are compania.

In evolutia unei firme, un anumit model poate fi potrivit intr-o anumita faza de dezvoltare si total nepotrivit atunci cand firma trece intr-o alta etapa a dezvoltarii sale.

Acum iti poti automatiza vanzarile cu ajutorul solutiei software Ideal SFA. Este perfecta atat pentru vanzarile Vansales sau Presales si este compatibila cu orice tip de smartphone sau tableta avand sistemul de operare Android. Afla mai multe detalii.