3 sfaturi pentru ca restaurantul tau sa aiba vanzari mai mari si sa fie mereu plin

Domeniu Horeca a devenit in ultimii ani tot mai dinamic. Majoritatea restaurantelor si cafenelelor doresc sa se alinieze la un standard european, oferind servicii cu un grad ridicat de calitate. Studii intreprinse de renumite universitati europene si americane, avand subiect central consumatorul, au oferit noi rezultate si perspective pentru managerii din Horeca.

Iata 3 sfaturi cu care restaurantul tau va obtine vanzari mai mari si mereu va avea mesele ocupate:

1. In meniu nu trebuie sa apara cifre sau semne monetare

Conform studiului realizat de Cornell University School of Hotel Administration, persoanele care primesc un meniu in care nu sunt trecute semnele monetare (Lei, $, €, £) si cifre, au cheltuit semnificativ mai multi bani fata de cei care au primit un meniu standard. Astel, in loc de “Ciorba radauteana – 7 Lei”, este indicat sa apara in meniu “Ciorba radauteana – sapte lei”.

2. Descrie meniurile intr-un mod cat mai atractiv

Oamenii trebuie sa fie fermecati de bunatatile pe care le oferi. Evita sa scrii doar titlul “Prajitura de casa” si sa nu adaugi o descriere. Ai putea adapta ceva frumos care sa starneasca o emotie clientului si sa il impresioneze: “Asemenea prajiturii facute de bunica, am aliniat dulceata de visine cu mierea de albine, adaugand amestecul nostru secret de zahar caramelizat si mici bucati de biscuiti pentru un gust unic”.

3. Construieste un meniu cu alegeri extravagante

Dupa cateva luni de functionare a restaurantului, vei observa care ar fi preferintele clientilor in materie de mancare. Stabileste-ti politica de pret si incearca sa mizezi pe anumite preparate cheie. Recomandam sa ai in meniu si mancaruri extravagante, precum “Friptura de porc in stil nemtesc – noua sute de lei”. Aceasta nu are rolul de a fi comandata (nu in fiecare zi), insa ea seteaza o limita clientului, facandu-l sa aleaga preparate care sunt in segmentul de pret dorit de tine.

Pentru a putea gestiona si observa nivelul vanzarilor, va recomandam aplicatia Ideal Horeca special conceputa pentru restaurante, baruri si cafenele. Indiferent de nivelul de complexitate al locatiei, aceasta solutie va ajuta sa gestionati eficient intreaga activitate a unitatii. Aflati aici mai multe detalii.