Pregateste-te de vanzarile de toamna

lista pregatire vanzari

Putem vorbi deja de campanii Back to school si de volume mai mari de vanzari pentru toti retailerii. Se termina sezonul concediilor si se pun din nou pe roate motoarele consumului. 

Ce poti face pentru a te pregati pentru vanzarile de toamna?

1. Planifica

Daca nu este primul tau an in business atunci poti estima si preconiza, folosind datele din anii trecuti, care va fi volumul vanzarilor din acesta toamna. Pe baza lui seteaza obiective ambitioase pentru echipa si traseaza cel putin 3 actiuni noi pe care sa le pui in practica pentru a-ti atinge tintele. Nu uita sa stabilesti si indicatori care sa-ti arate in orice moment daca mergeti pe drumul cel bun.

2. Angajeaza oameni noi

Toamna si primavara sunt perioadele cele mai bune pentru schimbari. Atunci se fac cele mai multe angajari. Inainte sa ai maximul de vanzari si sa fii descoperit din privinta lipsei de personal, atrage de pe acum oamenii cei mai potriviti, investeste in pregatirea lor si implica-i in planurile de vanzari. Acestia vor fi o mina de aur in perioada urmatoare.

3. Optimizeaza sistemul de vanzari

Toti din echipa de vanzari s-au intors din vacanta cu forte proaspete, cu idei noi si cu mai mult optimism. Acum este momentul cel mai bun pentru a analiza ultimele doua trimestre cu privire la punctele slabe si punctele forte ale echipei si ale modului de lucru. Faceti un pas inainte si cautati solutii sa eficientizati procesele incat sa va puteti concentra cel mai mult pe valoarea oferita clientilor si pe cresterea vanzarilor. 

4. Motiveaza

Nici cea mai scumpa masina nu te va duce din A in B fara combustibil. Banii si comisioanele motiveaza insa nu construiesc o atitudine potrivita si o echipa invingatoare. Incearca metode noi de cresterea moralului echipei: ofera mai multe responsabilitati si mai multa putere de decizie, implica echipa in planificare, lauda rezultatele bune (nu doar cele exceptionale), incurajeaza feedback-ul constructiv, fii un jucator bun de echipa si arata-ti implicarea.

Ne place mult toamna pentru ca este sezonul recoltei, perioada cand ne punem toate resursele in miscare pentru a fructifica valoarea companiei in rezultate.  Credem ca un manager de vanzari bine informat va aduce progres si va lua deciziile cele mai bune in aceasta perioada.

Solutiile noastre ofera tehnologie de ultima ora pentru manageri si echipele lor. Afla mai multe detalii despre Ideal SFA sau contacteaza-ne pentru o intalnire.