Unde si-au petrecut romanii concediul de vara

Conform unui studiu realizat de IRES (Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie) referitor la comportamentul romanilor legat de petrecerea vacantelor, aproape 1 din 5 romani au fost in ultimii 10 ani, in fiecare an, in vacante pe perioada verii.

Cea mai vizitata locatie din Romania pentru anul 2014 a fost Marea Negra, urmata de sejururile la munte. O buna parte din romani au ales sa plece si anul acesta in strainatate pentru a-si petrece concediul.

manager restaurantIn functie de vanzarile prin agentiile de turism, prima alegere a romanilor a fost statiunea Mamaia. Valoarea pachetului mediu per turist a fost de 720 lei, fara a include servicii suplimentare. In partea cealalta a preferintelor, romanii au ales statiunile Neptun si Eforie Sud, valorile pachetului mediu per turist fiind intre 400 si 300 de lei. Este prima oara in ultimii 3 ani cand statiunile din zona Eforie – Mangalia isi reiau trendul pozitiv de crestere.

Statiunile de pe litoral au fost alese in functie de serviciile hoteliere pe care le ofera si posibilitatile de distractie. Hotelurile si pensiunile cu cea mai mare cautare au fost cele de la 3 stele in sus, respectiv 3 margarete, care au restaurant propriu cu servire rapida.

Dupa lovitura data domeniului hotelier o data cu criza economica, specialistii in turism prevad o crestere continua a persoanelor care aleg sa isi petreaca vacanta in Romania, atat in sezonul de vara, cat si in sezonul de iarna.

Aplicatia Ideal Horeca este software-ul dedicat oricarei unitati din domeniul Horeca, eficientizand procesul de cazare, comanda si livrare a comenzii. Cu o astfel de aplicatie serviciile hoteliere din Romania ar putea oferi un plus de calitate serviciilor. Afla mai multe detalii aici.